Skip to content

Similar Users Safety Tips is enabled.

Dlaczego to jest ważne

Funkcja "Podpowiedzi bezpieczeństwa dla podobnych użytkowników" pomaga chronić przed atakami socjotechnicznymi, w których sprawcy podszywają się pod prawdziwych użytkowników. Gdy funkcja jest wyłączona, użytkownicy mogą nie otrzymywać ostrzeżeń o potencjalnie sfałszowanych nazwach wyświetlanych lub adresach e-mail, co zwiększa ryzyko udanych ataków phishingowych i podszywania się. Włączenie tej funkcji zmniejsza prawdopodobieństwo, że użytkownicy dadzą się nabrać na interakcję ze złośliwymi wiadomościami, które bardzo przypominają zaufane kontakty.

Co sprawdza Aether365

To sprawdzenie weryfikuje, czy ustawienie "Podpowiedzi bezpieczeństwa dla podobnych użytkowników" jest włączone w Twojej dzierżawie Microsoft 365. Wynik pojawia się w kategorii "microsoft-365" na pulpicie nawigacyjnym Aether365.

Czy ta strona była pomocna?