Privileged user accounts should not remain enabled when the linked primary account is disabled.
Waarom dit belangrijk is
Wanneer een primair gebruikersaccount wordt uitgeschakeld, creëert een gekoppeld geprivilegieerd account dat actief blijft een aanzienlijk beveiligingslek. Deze verkeerde configuratie maakt ongeautoriseerde toegang mogelijk via een account dat niet langer bruikbaar zou moeten zijn, wat kan leiden tot laterale beweging of privilege-escalatie binnen uw Microsoft 365-tenant.
Wat Aether365 controleert
Aether365 verifieert dat geen geprivilegieerde gebruikersaccounts zijn ingeschakeld wanneer het bijbehorende primaire account is uitgeschakeld. Deze controle verschijnt in uw Aether365-dashboard onder de categorie entra-id.